A TCM szektor segít enyhíteni a szegénységet

A hagyományos kínai orvoslás (TCM) anyagipara nagy részben hozzá tudott járulni szegénység enyhítéséhez a délnyugat-kínai Kujcsou (Guizhou) tartományban.

Idén november óta a TCM anyagipar Kujcsou-ban 247 000 ember jövedelmének növekedéséhez járult hozzá, az egy főre jutó jövedelem 5000 jüan növekedésével, és 351 200 munkahelyet biztosított több mint 200 napig.

A tartomány megfelelő ökológia rendszerrel rendelkezik, hogy kedvező feltételeket tudjon nyújtani a gyógyászati anyagok termesztéséhez, illetve, hogy a tartományt a minőségi gyógyászati anyagok és kettős felhasználású élelmiszerek és gyógyszerek elismert fő gyártási bázisává tegye.

A kínai gyógyászati ​​nyersanyagok forrásaira vonatkozó országos felmérése alapján Kujcsou 5304 gyógynövényfajjal büszkélkedhet.

Az elmúlt években a tartomány erőteljesen fejlesztette a TCM anyagipart azáltal, hogy előmozdította a „vállalkozások plusz bázisok plusz szövetkezetek plusz gazdák” modellt, segítve a gazdákat, különösen a szegényeket, hogy kihasználhassák az ágazat fejlesztésének további előnyeit.

Anlong megye az egyike azoknak az első körben kiválasztott megyéknek, amelyeket a „TCM alapanyagok termelésének nagy megyéének” neveznek. Anlong a TCM nyersanyagokat kulcsfontosságú ágazatként használta a szegénység enyhítésében, a mezőgazdasági ipar szerkezetének adaptálásában, valamint hegyi és gátterületeinek felhasználásával a lonc,  dendrobium officinale és egyéb TCM anyagok termesztésében.

Az Anlong County Xicheng Xiushu Agriculture and Forestry Co., Ltd., egy 2012-ben alapított vállalkozás a „vállalkozások plusz bázisok plusz szövetkezetek plusz gazdák” modellt vette figyelembe, és több mint 800 vidéki háztartás, köztük 652 bejegyzett elszegényedett háztartás tudott rávenni a dendrobium officinale termesztésének fejlesztésére.

2019 végére a vállalat a megye két közösségében, mintegy 4,13 millió négyzetméteren hozott létre dendrobium officinale termesztési bázist, amely Kína legnagyobb organikus dendrobium officinale gazdaságává vált.

A vállalat ezen a termesztési bázison több mint 260 embert foglalkoztatott.

Ha az alkalmazottak a betakarítási időszakban teljes időszakában részt vesznek, a virágok és az ágak szedése évente több mint 10 000 jüanhoz vezethet, és ha figyelembe veszik fizetésüket, éves jövedelmük meghaladhatja az 50 000 jüant is – mondta Ma Yongyan, a vállalat vezérigazgatója.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük