Együttműködésbe fog a kínai vízügyi minisztérium és a Huawei a vízipar digitalizálására

A Kínai Vízügyi Minisztérium és a Huawei technológiai óriásvállalat múlt hét csütörtökön stratégiai megállapodást írtak alá a kínai vízipar közös minőségi fejlesztése érdekében.

A felek megállapodtak, hogy erősítik a felhő, az 5G, a mesterséges intelligencia és a konnektivitás alkalmazását a vízkezelés területén.

A minisztérium alá tartozó illetékes osztályoknak meg kell ragadniuk a lehetőséget, hogy mélyreható kutatásokat végezzenek, erősítsék a közös fellépést, és felgyorsítsák a vízipar digitalizációját és intelligens fejlesztését – mondta E Jingping vízügyi miniszter.

A Huawei ugyanakkor a várakozások szerint pontosan képes lesz kielégíteni az iparág igényeit és a közös projektek tudományos támogatásával segíteni azt a praktikus, megvalósítható és fenntartható célok elérésében.

A Huawei a vízipar digitalizációs igényeinek megfelelően a képrásegítéses áramlásmérés mellett mesterséges intelligencia segítségével elemzi majd a vízszintet, a csapadék szintjét és a víz sebességét, így segíteni tud az áradások előrejelzésében is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük