Élettel teli Kína fintech szektora a KPMG szerint

 

Kína fintech szektora tele van vitalitással és kreativitással – jelentette ki hétfőn Honson To, a KPMG kínai és ázsiai részlegének elnöke abból az alkalomból, hogy a KPMG globális könyvvizsgáló cég hivatalos jelentést és ranglistát tett közzé Kína 50 vezető fintech vállalatáról.

A lista idén először „dupla 50” formátumú, az egyik lista a világ 50 legnagyobb fintech cégét veszi számba, míg a másik a feltörekvő kihívókat.

A KPMG hatalmas potenciált lát Kína fintech piacában – mondta Tonson Ho. A lista összeállítása során egy sor jó minőségű vállalat került reflektorfénybe.

„Kína fintech szektorának gyors fejlődése a szakpolitikai támogatás és a piaci kereslet függvénye. Egyre érettebbé válnak az olyan technológiák, mint a felhő alapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia, a blockchain vagy a big data, és ezzel a fintech szorosabb kapcsolatba került a pénzügyi termékekkel és szolgáltatásokkal” – jelentette ki Jackie Zou, a KPMG kínai leányvállalatának alelnöke, aki hozzátette, hogy a fintech innovációhoz az üzleti, műszaki és kockázatkezelő részlegek együttműködésére van szükség.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük