Ígéretes jövő áll Kína idősgondozási szolgáltató ágazata előtt

A népesség szerkezete és a digitális technológia felgyorsítja a kínai idősgondozási szolgáltató ipar fejlődését, osztotta meg az előrejelzést Tang Jinsu, a Polgári Ügyek Minisztériumának tisztviselője egy a közelmúltban tartott tájékoztatón.

A statisztikák azt mutatják, hogy az ország 60 éves és annál idősebb népessége 2019 végére elérte a 254 millió főt, ami az össznépesség 18,1 százalékát teszi ki. Tang Jinsu hozzátette, hogy ugyan Kína idősgondozási szolgáltatásai gyorsan fejlődnek, azonban hiányzik belőlük a szükségletorientált és hatékony ellátás. Ezért sürgősen szükség van arra, hogy a kormány ismertesse és javítsa az idősgondozási szolgáltató ipar közép- és hosszú távú tervét.

Yang Zhiming, a Kínai Munkaügyi Tanulmányok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy az idősgondozási szolgáltatóipar fejlődése rávilágít arra is, hogy a kínálatot a keresleten keresztül szükséges lenne irányítani, illetve a kínálat révén új keresletet kellene létrehozni, ugyanis jelenleg a szektor alkalmazottjai számára nem érezhető a nyereség. Ugyanakkor időközben meg kell erősíteni az idősgondozói képzést is.

Qian Peixin, a Zhejiang Hekang Medical Group elnöke elmondta, hogy az úgynevezett „Internet plusz ápolási szolgáltatások” gyors fejlődésnek indultak a COVID-19 világjárvány terjedése során, emellett pedig kielégítették a közösségi alapú idősgondozás orvosi igényeit és jó eredményeket értek el. A jövőben az internetes orvosi ellátás és a távorvoslás jobb és egyszerűbb megoldásokat fog nyújtani az otthoni idősgondozásra.

Tang Jinsu azt javasolta, hogy erőfeszítéseket kell tenni az idősek jólétének kiterjesztésére. Fontos ezen kívül az idősek tényleges igényeinek, a keresletnek az összekapcsolására a közösségi szolgálati hálózatokkal, a szakmai szolgáltató szervezetekkel és az idősgondozó intézményekkel, valamint az üzleti környezet optimalizálása, az orvosi ellátás integrációjának elősegítése. Az idősgondozást, illetve az intelligens idősgondozást pedig azzal a céllal kell fejleszteni, hogy szilárd alapot teremtsen a modern idősgondozási szolgáltatásokat tartalmazó ágazat növekedéséhez.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük