Kína építi Thaiföld első nagy sebességű vasútját

A China Railway Construction Corp (CRCC) leányvállalata, China Railway 11 Bureau Group Co., Ltd., nemrég nyert tendert és szerződött a Kína-Thaiföld nagy sebességű vasút első szakaszának kivitelezésére – közölte a vuhani székhelyű csoport.

Az első ütem 26,1 kilométeres szakaszának megépítése lesz a csoport feladata, amely három vasútvonalat, két hidat és egy új vasútállomást, valamint a szabvány nyomtávolságát korszerűsítő és támogató létesítményeket is tartalmaz.

A vasúthálózat 1,435 méteres nyomtávja lehetővé fogja tenni a nagy sebességű vonatok számára, hogy a jövőben akár 250 kilométer / órás sebességgel haladjanak a kínai cégcsoport szerint. Jelenleg a thaiföldi államvasút 1 méteres nyomtávot használ, amely csak 120 km / h sebességet enged a vonatok számára. Az első 253 kilométeres szakasz, amely Thaiföld fővárosát,Bangkokot köti össze, az északkeleti, Nakhon Ratchasima tartománnyal, várhatóan 2025-ben nyílik meg a forgalom számára. A befejezés után ez a vasútszakasz lesz Thaiföld első országon belüli, nagy sebességű vasútja.

A BRI keretén belül, a Kína és Thaiföld közötti nagy sebességű vasút az egyik legnagyobb projekt, amely a 2 országot összekapcsolja és így hozzájárul az infrastruktúra fejlesztéséhez, a kapcsolatok intenzitásának fokozásához Thaiföldön, valamint a régióban. Hozzásegítve Thaiföldet további gazdasági és kereskedelmi előnyökhöz.

A jövőbeli tervek alapján a Kína-Thaiföld nagy sebességű vasutat összekötik az északon a Kína-Laosz és délen pedig a Malajziával, Szingapúrral is. Így a Délnyugat-Kínát, Dél-Ázsiával összekötő közlekedés fontos ütőerévé válik.  A vasúti hálózat megkönnyíti a kereskedelmet és az emberek számára a közlekedést, mindezt olyan formán, hogy ugyanakkor elősegíti a regionális átfogó gazdasági partnerségi megállapodás (RCEP – Regional Comprehensive Economic Partnership) jövőbeni végrehajtásából eredő növekedést.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük