Málta kész fokozni a magas szintű együttműködést Kínával

 

Málta teljes mértékben nyitott a legmagasabb szintre emelni kapcsolatait és együttműködését Kínával és erősíteni az összehangolt fellépést a nemzetközi fórumokon a két ország és nép közötti barátság megpecsételéseként és további erősítése érdekében – nyilatkozta Gerorge Vella máltai elnök csütörtökön, amikor az újonnan kinevezett kínai nagykövetet, Yu Dunhait fogadta a valettai elnöki rezidencián.

Vella elismerő szavakkal beszélt a máltai-kínai kapcsolatokról, és megköszönte Kínának a COVID-19 elleni küzdelemben nyújtott segítségét.

A két ország közötti kapcsolat az eltérő méretű, népességű, kultúrájú és politikai rendszerű államok közötti békés egymás mellett élés iskolapéldája – mondta Yu megbízólevele átadásakor.

A nagykövet felidézte, hogy országaik 2018-ban szándéknyilatkozatot írtak alá az Új Selyemút közös kiépítéséről, a kétoldalú együttműködés új mintáját térképezve fel ezzel egy új kor hajnalán. A COVID-19 világjárvány kitörése óta Kína és Málta vállvetve álltak a nehézségek elleni elszánt küzdelemben – tette hozzá Yu.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük