Már 96 ország 264 kikötőjét éri el a szárazföldi és vízi kereskedelmi folyosó

 

A nyugat-kínai Új Nemzetközi Szárazföldi és Vízi Kereskedelmi Folyosó az első negyedév végére már 96 ország és régió 264 kikötőjéhez kapcsolódott – közölte a folyosó logisztikai és üzemeltetési központja.

Az Új Nemzetközi Szárazföldi és Vízi Kereskedelmi Folyosó kereskedelmi és logisztikai átjárót közösen hozta létre több nyugat-kínai tartomány és Szingapúr.

A csungkingi központú folyosó további fő csomópontjai Kuanghszi, Kujcsou, Kanszu, Csinghaj és a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület. A tengeri kijáratot a Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen található Beibu-öböl biztosítja, ahonnan a világ minden pontja elérhető.

Több mint ötszázféle árucikket szállítanak a kereskedelmi folyosón, és nyolc rendszeres nemzetközi buszjárat is közlekedik, amelyek a teljes Indokínai félszigetet lefedik – tájékoztatott Liu Vej, a folyosó logisztikai és operációs központjának igazgatója.

A statisztikák szerint idén január és március között a Csungkingból induló vasúti-tengeri kombinált tehervonatok 393 fuvart teljesítettek, 133%-kal többet, mint egy évvel korábban. Az összesen 19 588 konténernyi (TEU) áru összértéke 2,43 milliárd jüan volt, ezek az adatok 130%-kal, illetve 117%-kal magasabbak a tavalyi első negyedévesnél.

A Csungking és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) országai között közlekedő buszjáratok 743 utat tettek meg az év első három hónapjában, 84%-kal többet, mint egy évvel korábban.

A Csungkingot és Vietnámot összekötő nemzetközi vasútvonalon összesen 410 konténernyi árut szállítottak, ez 55%-os éves növekedésnek felel meg.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük