2020-ban több mint 850 milliárd jüan volt a kínai UHDV iparág bevétele

 

Az ultranagy felbontású videók (ultra-high-definition video, UHDV) gyártásából, hálózati átviteléből és végbemutatásából, valamint a kapcsolódó komponensek és szolgáltatások árbevétele tavaly összesen több mint 850 milliárd jüan volt – mondta Csang Li, az Ipari és Informatikai Minisztérium alá tartozó CCID Consulting elnöke május 9-én, a Kuangcsouban, Kuangtung tartomány fővárosában megrendezett 2021-es UHD Videó Világkonferencián mondott beszédében.

Az UHDV iparág által hajtott vertikum alkalmazás- és hardverértékesítése tavaly meghaladta a 930 milliárd jüant. Az UHD kijelzők és az 5G kereskedelmi elterjedésével Kína UHDV szektora egyre fejlettebb ipari háttérre és nagyobb piaci lefedettségre számíthat – jelentette ki a konferencián Li Tung-seng, a TCL kínai elektronikai óriásvállalat elnöke, hozzátéve, hogy az iparág idén a várakozások szerint a fejlődés aranykorába lép.

A kínai UHDV iparág legfelső szintű politikai támogatásban is részesült. 2019-ben például az Ipari és Informatikai Minisztérium, az Országos Rádió és Televízió Hivatal, valamint a Kínai Médiacsoport közös akciótervet dolgozott ki az UHDV iparág 2019 és 2022 közötti fejlesztésére. Az akcióterv az UHDV innovatív alkalmazását célozta a műsorszórás, kultúra, oktatás, szórakozás, biztonság, egészségügy, okosközlekedés és ipari gyártás területein, és jobban összehangolt kormányzati támogatást és tehetséggondozást helyezett kilátásba.

Az előrejelzések szerint Kína UHDV piacának összértéke 2022-ben várhatóan már 3000 milliárd jüan lesz.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük