A kínai bank és biztosítási felügyelet is támogatja a Jangce Folyó Gazdasági Övezet fejlődését

 

A Kínai Bank és Biztosítási Felügyeleti Bizottság ígéretet tett arra, hogy fokozza a bank és biztosítási szektor támogatását a Jangce Folyó Gazdasági Övezet irányába – jelentette a Xinhua Finance a bizottság honlapjára kedden kikerült hírek alapján.

A Jangce Folyó Gazdasági Övezet fejlődésének támogatása Kína egészének fejlődése szempontjából létfontosságú stratégia – jelentette ki a bizottság. A Jangce folyó mentén fekvő 11 tartományt és tartományi szintű régiót lefedő övezet tavaly szeptember végéig a GDP mintegy 46,6%-át adta.

A Kínai Bank és Biztosítási Felügyeleti Bizottság hat aspektusból támogatja az övezet fejlődését, és elsősorban a környezetbarát és zöld fejlesztéseket támogatja a régióban.

Megújultak a szén-dioxid-kibocsátás tetőzését és a karbonsemlegességi cél elérését szolgáló átfogó erőfeszítések is, és innovatív termékek és szolgáltatások révén igyekeznek hasznosítani az övezet ökológiai termékeit.

Törekedni fognak továbbá a zökkenőmentes belföldi körforgás biztosítására, és a koordinált munkamegosztásra és hatékony együttműködésre épülő gazdaság kialakítására is.

A kínai felügyelet a tervek szerint élénken inkubálná az új fejlődési előnyöket, és támogatná a vállalkozásokat, hogy jobban be tudják tölteni a szerepüket a regionális innováció fő forrásaként, tovább fejlesztve az ipari bázist és modernizálva az ipari láncokat.

Kína ezen felül a nyitás platformjának is szánja a Jangce Folyó Gazdasági Övezetet, segítve a kínai vállalkozások külföldi terjeszkedését, illetve a külföldi vállalkozások betelepülését.

Kína központi gazdasági munkakonferenciája 2014 decemberében három kiemelt fejlesztési kezdeményezést határozott meg, köztük a Jangce Folyó Gazdasági Övezetet. 2015 végére a régió GDP-je Kína bruttó nemzeti össztermékének 42,3%-át adta. Az övezetet kilenc tartomány (Csiangszu, Csöcsiang, Anhuj, Csianghszi, Hupej, Hunan, Szecsuán, Jünnan és Kujcsou), valamint Sanghaj és Csungking alkotja.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük