A Sanghaji Értéktőzsde a technológiai cégek támogatása érdekében módosította a STAR piac kibocsátási szabályait

 

A Sanghaji Értéktőzsde áprilisban módosított szabályokat adott ki a tudományos és technológiai innovációs tábláján, ismertebb nevén a STAR piacon részvénykibocsátásra készülő cégekre vonatkozóan, ezzel is támogatva a „kemény“ technológiai cégeket – jelentette a Xinhua Finance.

A bejelentéssel egy időben a kínai értékpapír-felügyelet közzétette a STAR piacon részvénykibocsátásra készülő cégek tudományos-technológiai és innovációs tulajdonságainak felmérésére vonatkozó frissített irányelveit.

A tőzsde közleménye szerint a módosított szabályok még egyértelműbbé teszik a részvénykibocsátók tudományos és technológiai tulajdonságaira vonatkozó követelményeket, definiálva a kibocsátók és közvetítők kötelezettségeit és támogatva ezzel a STAR piac minőségi fejlődését.

A Sanghaji Értéktőzsde átmeneti szabályozása értelmében a reménybeli részvénykibocsátókat három csoportra osztják iparágak szerint: támogatott, korlátozott és tiltott. A technológiai cégek támogatására fókuszáló STAR korlátozza a pénzügyi és üzleti innovációs válallatokat, míg az ingatlanfejlesztők és egyéb befektetési cégek ki vannak tiltva a piacról.

A STAR piac 2019 júniusi megnyitása óta egy sor olyan technológiai cég lépett tőzsdére, amelyek a Kína fejlődésének szűk keresztmetszetét jelentő technológiákkal foglalkoznak.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük