A Kínai asztaltenisz vezetője reméli a sport hamarosan népszerűbb lesz

Káprázatos fényekkel és élő zenével, a jelenleg is zajló kínai asztaltenisz olimpiai szimuláció igazi fesztiválhangulatot idéz meg. A rajongók jelenléte még hangulatosabbá teszi az eseményt.

Az emberek a helyszín előtt nagy kivetítőkön követhetik a játékot.

Az esemény teljes mértékben felülmúlta a Kínai Asztalitenisz Szövetség (CTTA) elnöke, Liu Guoliang várakozásait.

„A sportnak többoldalú funkciót kell ellátnia” – mondta a Xinhua -nak egy exkluzív interjúban Liu, az asztalitenisz legendája, aki egyben az Asztalitenisz Világtanács (WTT) elnöke is.

GYENGESÉGEK FELTÁRÁSA

A kínai Xinxiangban megrendezett olimpiai szimulációs verseny egyfajta tesztként szolgál a potenciális olimpiai résztvevők számára, illetve más versenyekre is kvalifikációt kínál, beleértve a WTT Grand Smashes -t, a houstoni világbajnokságot és a Kínai Asztalitenisz Szuper Ligát.

Ez az első alkalom, hogy a CTTA beépítette a WTT Grand Smashes és a világbajnoki helyeket a versenybe.

Az ötnapos tornán 36 férfi és 36 női játékos játszik egyesben, míg a vegyes páros versenyen összesen 16 páros vesz részt.

A CTTA a paraméterek széles skáláját használva választotta ki a résztvevőket, köztük a Kínai 14. Nemzeti Játékok egyéni döntőjébe kvalifikált játékosokat, a 2020 -as országos junior bajnokságon (U18 és U15 kategória) férfi és női egyes döntőseit, valamint a próbákon kvalifikálókat.

„Ha azt akarjuk, hogy olimpiai résztvevőink erősek legyenek, akkor a lehető legnagyobb nyomást kell gyakorolnunk” – jegyezte meg Liu.

Célja némileg valósággá is vált, hiszen a 16 éves nemzeti junior bajnok, Lin Shidong a negyeddöntőbe jutása előtt sokkolta a világ második számú játékosát Xu Xint.

Ez Liu -t Xu és szenzációs japán tinédzser, Tomokazu Harimoto párharcára emlékeztette.

„Olyan platformot szeretnénk biztosítani ezeknek a fiataloknak, ahol megmutathatják magukat” – mondta.

Kevesebb, mint 80 nappal a tokiói olimpiai játékok előtt Liu remélte, hogy a potenciális olimpiai résztvevők képesek lesznek elviselni a legnagyobb kihívást, ami rájuk vár, megismerni saját gyengeségeiket.

Minden játékos magas követelményeket támaszt magával szemben. Remélem láthatom, ahogyan leküzdik ezeket a kihívásokat és képesek lesznek megmutatni széles erősségeiket” – mondta Liu.

A SPORT TÖBB FUNKCIÓJA

Liu, aki személyesen tanúja lehetett, hogyan változott meg a hangulat szülővárosában, a tornát egy ünnepnek nyilvánította nem csak a rajongók, de a város számára is. A szurkolók visszatérése kétségkívül növelte a játékosok morálját.

„Nem könnyű versenyeket rendezni a járvány idején. A játékosok minden versenyzési lehetőséget nagyra értékelnek, de minden sportmeccshez szurkolói támogatás is szükséges.”

„A sport funkciójának sokoldalúnak kell lennie. A játékosok dicsőséget nyernek országuknak az olimpiai játékokon, és az emberek egészséges életmódot folytatnak a sport révén”-mondta Liu.

SZERETET ÉS FELELŐSSÉG

„Az asztaltenisz kínai sportkultúra középpontja, de ezzel egy időben egy globális sportnak kéne lennie” – mondta Liu.

Egy évvel a Kína és az Egyesült Államok közötti „pingpong diplomácia” 50. évfordulója előtt Liu úgy véli, hogy hogy ezt a „diplomáciát” ki kell terjeszteni, nemcsak a két nemzet, hanem Kína és a világ többi része között is.

Mióta vezető pozíciót tölt be a WTT úttörő szervezetében, Liu mindig is az innovációt helyezte középpontba az asztalitenisz előretörését biztosító lépéseinél.

„Ez pusztán a sport iránti szeretetemből és a felelősségvállalásomból fakad” – magyarázta.

A 2006 -os világbajnokság kezdetétől a „Csodálatos 12” eseményig Kína mindig is úttörő szerepet játszott abban, hogy a sportot széles körben elérhetővé tegye.

Liu számára a sport nem ismer határokat. Az erősebb szövetségeknek segíteniük kell másokat a világ asztalitenisz közösségének integrálásában.

„A CTTA képes erre, és felelős érte.”

„Az innováció mindenhol ott van” – mondta Liu. „Az asztalitenisz fejlesztést igényel, hogy megfeleljen a különböző csoportok igényeinek.”


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük