Kambodzsa újabb adag kínai Sinovac COVID-19 vakcinát kap

 

A kínai Sinovac Biotech gyógyszergyártó cégtől megvásárolt újabb adag COVID-19 vakcina hétfőn érkezett Kambodzsa fővárosába, Phnompenbe – jelentette az állami Kambodzsai Nemzeti Televízió (TVK).

A vakcinának a Phnompeni Nemzetközi Repülőtérre érkezéséről szóló élő közvetítésében a TVK kifejtette, hogy a Sinovac oltóanyag beszerzése a Kambodzsa és Kína közötti szoros kapcsolatok és együttműködés bizonyítéka.

„Az oltás kulcsfontosságú stratégiai megoldás, ami emberéleteket ment és biztosíthatja a gazdasági és társadalmi tevékenységek teljes helyreállítását” – hangzott el.

A kambodzsai kínai nagykövetség egy Facebook bejegyzésben megerősítette az oltás érkezését, hozzátéve, hogy Kína és Kambodzsa közös COVID-19 elleni küzdelme példa értékű nemzetközi együttműködés.

A nagykövetség szerint az új szállítmány tükrözi Kína elkötelezettségét a COVID-19 vakcinák mellett a globális közjó érdekében, és szilárd meggyőződését fejezte ki, hogy Kambodzsában a kínai oltások hamarosan segítenek a nyájimmunitásának elérésében.

A délkelet-ázsiai nemzet 16 millió lakosából legalább 10 millió beoltását tervezik ez év végéig.

A királyság február 10-én indított oltási programot, Phnompen és Kandal tartományból indulva, majd azt a múlt héten kiterjesztette Preah Sihanouk, Koh Kong, Kampong Speu, Svay Rieng és Takéo tartományokra is.

Mintegy 6,83 millió oltást adtak be az országban június 27-ig, 3,95 millió ember kapta meg az első adagot, 2,88 millió fő pedig már felvette mindkét oltást – mondta az egészségügyi minisztérium államtitkára és szóvivője, Or Vandine.

Hétfőn Kambodzsa COVID-19 fertőzésszáma tovább emelkedett, mivel 883 új esetet erősítettek meg, ezzel 48 532-re nőtt az országos esetszám – áll az egészségügyi minisztérium közleményében.

A királyság 16 új halálesetről is beszámolt, ezzel az eddigi összesített halálozások száma 556-ra nőtt – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy 607 beteg gyógyult meg, ami a gyógyultak számát 42 764 főre emelte.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük