Kína kész csatlakozni Olaszországhoz a kapcsolatok jó irányba történő elmozdításában

 

Vang Ji kínai államtanácsos és külügyminiszter hétfőn kijelentette, hogy Kína kész csatlakozni Olaszországhoz a kétoldalú kapcsolatok helyes irányba történő előmozdításában a két nép érdekében, és hogy nagyobb mértékben járuljon hozzá a világ békéjéhez és fejlődéséhez.

Luigi Di Maio olasz külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése során Vang elmondta, hogy a nemzetközi helyzet mélyreható kiigazítása és átalakítása során a kínai fél hajlandó együttműködni Olaszországgal a stratégiai kommunikáció javítása, a kölcsönös bizalom megszilárdítása és a zavaró tényezők elhárítása érdekében.

A kínai fél hajlandó szorosabb, magas szintű csereprogramokat folytatni, megkönnyíteni a személycserét és elősegíteni az Olaszországgal közös Öv- és Útépítést – mondta Vang.

Vang arra is sürgette a két felet, hogy erősítsék meg az együttműködést olyan területeken, mint a tudományos és technológiai innováció, az űrkutatás, a zöld energia, a digitális gazdaság és a harmadik felek piacai, és szorgalmazzák a kölcsönösen előnyös együttműködést további eredmények elérése érdekében, hogy együtt adjanak lendületet a globális gazdaság felépülésének.

Vang elmondta, hogy a soha nem látott globális kihívásokkal szemben minden országnak ragaszkodnia kell az együttműködéshez a megosztottság helyett, tisztelnie kell egymást politikai támadások helyett, és felelősséget kell vállalnia, ahelyett hogy elhárítaná azt vagy másokra hárítaná a hibákat.

Reméljük, hogy az európai fél ragaszkodni fog a stratégiai autonómiához, a valódi multilateralizmust gyakorolja majd, és elősegíti a Kína-Európa kapcsolatok stabilitását és hosszú távú fejlődését – mondta.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük