Selyemúthét kezdődött Kelet-Kínában

 

Pénteken vette kezdetét az ősi kereskedelmi útvonal kulturális örökségének bemutatását célzó 2021-es Selyemúthét Hangcsouban, a kelet-kínai Csöcsiang tartomány fővárosában.

A június 24-ig tartó fesztivál keretében, melynek idei központi témája „Selyemút: Kulturális diverzitás és fenntartható fejlődés“, egy sor kiállítás, szeminárium, előadás és egyéb tevékenység kerül megrendezésre.

A pénteki megnyitón tették közzé az elmúlt egy év Selyemúttal kapcsolatos főbb eseményeit, köztük régészeti felfedezéseket, kiállításokat, tudományos publikációkat és kulturális eseményeket összegző jelentést.

Szintén pénteken nyitották meg az online Selyemút-múzeumot, amely az ősi kereskedelmi útvonal mentén fekvő 18 országból származó kulturális leletetek ezreit mutatja be.

A kulturális örökség védelmének erősítése érdekében határozott úgy 2019-ben a Selyemút szöveteinek tanulmányozására alakult nemzetközi szövetség, valamint a Kínai Múzeumok Szövetségének tanácsa, hogy minden júniusban Selyemúthetet rendeznek abból az alkalomból, hogy az UNESCO 2014. június 22-én a világörökség részévé nyilvánította a Selyemút Csangan-Tiensan folyosóját.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük