Stabilan növekszik Kínában a külföldi tőkebefektetés

 

A Kínába érkező közvetlen külföldi tőkebefektetések (FDI) összege 2020-ban 6%-kal nőtt, és elérte a 149 milliárd dollárt – derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) hétfőn kiadott éves nemzetközi befektetési jelentéséből.

A World Investment Report 2021 szerint Kína stabil növekedéssel a globális második helyet szerezte meg a külföldi befektetések terén, elsősorban ellenálló gazdasági növekedésének, befektetésösztönző erőfeszítéseinek és a befektetések folyatódó liberalizációjának köszönhetően.

A kifelé irányuló befektetések 133 milliárd dollárra rúgtak tavaly, ezzel Kína volt a világ legnagyobb befektetője, főként multinacionális vállalatinak folyamatos terjeszkedése és felvásárlásai folytán.

Kína képviseli jelenleg a globális befektetési tevékenység csúcsát, mivel a befektetők bíznak az ország befektetési környezetében – jelentette ki Csan Hsziao-ning, az UNCTAD befektetésekkel és vállalatokkal foglalkozó tisztviselője, aki hozzátette, hogy Kína még több külföldi tőkét tudna vonzani, ha még több területen nyitná meg az utat a külföldi befektetők előtt, különös tekintettel a magas hozzáadott értékű harmadlagos szektorra.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük