Új technológiai innováció gyorsítja Kína egészségbiztosítási piacának átalakulását

A kínai egészségbiztosítási szektor kiemelkedő teljesítményt nyújtott a biztosítási ágazat általános visszaesése ellenére – derül ki a Kínai Biztosító Szövetség által nemrég közzétett kutatási jelentésből – tudtuk meg csütörtökön a Xinhua által működtetett Shanghai Securities News -tól.

Más biztosítási típusokhoz képest az egészségbiztosítási tevékenységet különböző biztosítótársaságok, például életbiztosító társaságok és vagyonbiztosítók működtethetik. A jelentés szerint az életbiztosító társaságok és a vagyonbiztosító társaságok egészségbiztosítási díjbevétele 2021 első negyedévében 198 milliárd jüanra (~ 30,54 milliárd USD), illetve 26,4 milliárd jüanra (~ 4,07 milliárd USD) nőtt, éves szinten 16,8 ill. 31,14 százalékkal erősödve.

A különböző rendelkezések folyamatos nyilvánosságra hozatalával, a növekvő kereslettel és az innovációval az egészségbiztosítási ágazat gyors fejlődésnek indult az alapvető egészségbiztosítás és a kereskedelmi egészségbiztosítás terén.  Ugyanakkor még mindig vannak olyan kihívások, amelyekkel az ágazat szembesül, például hogyan lehet integrálni a digitális technológiát a különböző üzleti szcenáriókba, és újításokat elérni az üzleti modellben, valamint hogyan kell kezelni a digitális műveletek által okozott információbiztonsági kockázatokat.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük