Digitális forradalom Csöcsiang tartományban

Csütörtökön vette kezdetét a kelet-kínai Csöcsiang tartományban található Ningpoban a 2021-es digitális gazdaságról szóló világkonferencia és a 11. Smart City és Intelligens Gazdaság Expo, azzal a céllal, hogy elősegítsék a tartomány digitális reformját.

A „Digitálisan vezérelt intelligens fejlesztés” témájú, a digitális reformra és a digitális gazdaság fejlesztésére összpontosító esemény kormányzati tisztviselőket, cégvezetőket, tudósokat és iparági szakértőket vonzott, hogy megosszák véleményüket olyan témákról, mint a mesterséges intelligencia, blokklánc, kvantumkommunikáció, 5G. plusz ipari internet, gyártás, új digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek. Az esemény vasárnapig tart.

Csöcsiang idén kezdte megerősíteni a digitális reform átfogó és szisztematikus bevezetését, és mélyrehatóan bevezetni a digitális gazdaság 2.0-s verzióját, az „1. számú projektet” („No. 1 Project”).

Az idei év első felében a tartomány digitális gazdaság fő iparágainak termelési teljesítménye a a harmadik helyen állt Kínában, a hozzáadott érték éves összevetésben 28,2 százalékkal nőtt.

Emellett folyamatos előrelépés történt a párt- és kormányzati szervek integrált intelligens kormányzásának, a digitális kormányzásnak, a digitális gazdaságnak, a digitális társadalomnak és a digitális jogállamiságnak a kiépítésében, valamint olyan jelentős alkalmazási és elméleti vívmányok terén, mint az ipari agy plusz a jövő gyára”.

A Digitális Gazdaság Világkonferencia állandó helyszíneként Ningpo arra törekszik, hogy javítsa a digitális gazdaság főbb iparágai minőségét és mennyiségét, valamint, hogy jellegzetes kínai szoftvervárossá, az ipari internet vezető városává, a nemzetközi intelligens gyártás új csúcsává és a digitális gazdaság kísérleti demonstrációs zónájává váljon.

A 2021-es Digitális Gazdaság Világkonferencia és a 11. Smart City és Intelligens Gazdaság Expo megszervezése fontos lépés Csöcsiang számára a digitális reform teljes körű végrehajtásában és a magas színvonalú digitális gazdaság fejlesztésének támogatásában, segítve a tartományt a fejlesztési tényezők, az innováció és a hatalmas erőforrások ötvözésében.

A következő lépésben Zhejiang arra a küldetésre összpontosít, hogy demonstrációs zónát építsen a közös jólét és a magas színvonalú fejlesztés érdekében, és arra törekszik, hogy felépítsen egy modern gazdasági rendszert, amelynek középpontjában a digitális gazdaság áll.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük