Kína és Brunei: tovább erősíti kapcsolatait a két ország

Kína kész továbbra is együttműködni a Brunei Szultanátussal annak érdekében, hogy szorosabbra fűzzék a két ország közötti kapcsolatokat. -mondta szerdán Wang Yi kínai államtanácsos és külügyminiszter.

Wang, Brunei második külügyminiszterével, Haji Erywannal folytatott telefonbeszélgetésén megemlékezett a Kína és Brunei közötti diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 30. évfordulójáról is.

Hozzátette továbbá, hogy Kína és Brunei a koronavírus járvány elleni küzdelemben is összefogott, segítik és támogatják egymást, fenntartva a két ország közötti barátságos viszonyt.

A kínai diplomata elmondta, hogy idén ünneplik a Kína és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) között létrejött párbeszéd 30. évfordulóját. Mióta Brunei átvette az ASEAN vezetését, sok olyan hasznos munkát végzett, amelyet Kína nagyra értékel – mondta Wang.
A kínai külügyminiszter reméli, hogy Brunei a Szövetség vezetőjeként továbbra is konstruktív szerepet tölt be és új szintre emeli Kína és az ASEAN közötti kapcsolatokat.

Erywan hozzátette, hogy Kína és Brunei kapcsolatai régóta barátságosak és Kínát igaz barátként jellemezte.

Brunei őszintén hálás Kínának a járvány elleni küzdelemben nyújtott támogatásáért és nagy hangsúlyt kíván fektetni a kétoldalú kapcsolatok ápolására.

Brunei külügyminisztere azt is elmondta, hogy az ASEAN soros elnökeként az ország a Szövetség és Kína közötti kölcsönös bizalom erősítésére, a regionális béke és fejlődés előmozdításra törekszik.

A felek mélyreható eszmecserét folytattak a fegyverek elterjedésének megakadályozásáról, valamint más, közös érdekek alá tartozó nemzetközi és regionális kérdésekről is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük