A TingHua pajcsiu különleges tulajdonsága

A China Food nemrégiben publikált tanulmánya szerint a TingHua kínai likőrgyártó vállalat pajcsiu itala szokatlan tulajdonságokkal bír. A kutatás szerint az ital ivása fokozza a nyálmirigyek működését és ezáltal a nyálkiválasztást.

A kutatás azt mutatja, hogy a TingHua pajcsiu nyálképző hatása az innovatív főzési technológiának köszönhető, amely enyhíti az alkohol erős ízét – mondta Zhong Sen, a Chengdu University of TCM egykori igazgatója, valamint Szecsuán tartomány tudományos vezetője. Zhong hozzátette, hogy a kutatás eredményei összhangban vannak az ókori Kínai hagyományos elméleteivel.

A kutatásra 2020 novemberében került sor, amikor a TingHua a Szecsuáni Egyetem Nyugat-Kínai Gyógyszerészeti Karával kezdett együttműködni– mondta Liu Lingxiao, az egyik kutató.

TingHua pajcsiu készítésekor hagyományos likőrfőzési eljárást alkalmaznak és a finomítási technikát még egy extra lépéssel is kiegészítik, hogy ezáltal lágyabb ízt érjenek el – mondta Zhang Xuefeng, a TingHua pajcsiu tervezője.

A TingHua italgyártó vállalat székhelye a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány Shipan Ipari Parkjában található. Az élvonalbeli tudományos eredmények bevezetésével a vállalat áttörést kíván elérni a hagyományos kínai alkohol előállítási technikák megreformálásában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük