Li Keqiang kínai miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár megbeszélése

Január 17-én Li Keqiang kínai miniszterelnök telefonbeszélgetést folytatott Olaf Scholz német kancellárral. Li Keqiang hangsúlyozta, hogy Kína és Németország egyaránt jelentős gazdaságok, valamint a multilateralizmus és a szabadkereskedelmi gyakorlat támogatói.

A két ország együttműködése nemcsak mindkét fél, Kína és Európa számára előnyös, hanem a világ számára is. Kína és Európa két fontos erő a világ színterén, amelyek széles körben osztoznak közös érdekekkel. A Kína-EU kapcsolatokat hosszú távon és tágabb látásmóddal kell létezniük, ragaszkodnunk kell együttműködés vezető platformjához, tisztelni és egyenlő félként kell kezelni egymást, valamint elő kell segíteni a Kína-EU kapcsolatok stabil és egészséges fejlődését.

Németország az Európai Unió fontos tagja, és reméljük, hogy a német fél továbbra is pozitív szerepet tölt be a kínai-EU együttműködés és kapcsolatok fejlesztésében. Scholz elmondta, hogy a német fél elkötelezett volt és lesz is a kínai-európai kapcsolatok egészséges fejlődésének előmozdítása mellett, és reméli, hogy az EU-Kína beruházási megállapodás kellő időben életbe lép.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük