Tovább enyhülnek a piaci szereplők adóterhei Kínában

Kína mintegy 1100 milliárd jüannyi (körülbelül 173,9 milliárd dollár) adó- és illetékcsökkentést hajtott végre 2021-ben, támogatva az ország törekvéseit a gazdaság erősítésére és a piac vitalitásának növelésére – közölte szerdán a legfőbb adóhatóság.

Wang Daoshu, az Állami Adóhivatal helyettes vezetője sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására a múlt évben számos adó- és illetékcsökkentő intézkedést vezettek be az országban.

Tavaly a feldolgozóiparban működő mikro-, kis- és középvállalkozások körében összesen 216,2 milliárd jüan adóbefizetési halasztást engedélyeztek – mondta Wang, hozzátéve, hogy ez a szám a szén-, villamosenergia- és fűtésiparban működő vállalkozások esetében 27,1 milliárd jüant tett ki.

Kína adóbevétele az exportadó-visszatérítések nélkül 15,46 billió jüan volt, ezzel a kormány elérte a tavalyi évre kitűzött célját – jegyezte meg Wang.

20221-ben az adóbevételek az ország bruttó hazai termékének 15,1 százalékát tették ki, ami 0,1 százalékponttal, illetve 3 százalékponttal maradt el a 2020-as, illetve a 2015-ös adatokhoz képest. Ezek a számok azt jelzik, hogy a piaci szereplők adóterhei tovább enyhültek – mondta Wang.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük