A kínai CNOOC olaj- és gázipari együttműködésről köt stratégiai megállapodásokat 12 külföldi vállalattal

A China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), Kína legnagyobb offshore olaj- és gáztermelője a közelmúltban 13 milliárd dollár értékben írt alá stratégiai megállapodást 12 külföldi vállalattal az olaj- és gázipar teljes területén történő további együttműködésről Kínában és külföldön – jelentette kedden a Chinanews.com.

A megállapodás értelmében a Total Energies, a Conoco Phillips, a Smart Oil Investment és a Roc Oil vállalat együttműködik a CNOOC-kal, hogy olaj- és gázkutatási tevékenységeket végezzenek Kína tengeri vizein. A CNOOC, valamint egyesült államokbeli, kuvaiti és iraki partnerei arról is megállapodtak, hogy cseppfolyósított földgázzal (LNG) és a kőolajjal látják el a kínai piacot.

1982-es megalakulása óta a CNOOC 228, összesen több mint 250 milliárd jüan értékű külföldi együttműködési szerződést kötött 21 ország és régió 81 nemzetközi olajvállalatával.

Wang Dongjin, a CNOOC igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a vállalat továbbra is bővíteni szeretné nemzetközi együttműködéseinek számát, valamint több tengerentúli jó minőségű olaj- és gázforrás megszerzését is tervezi, továbbá részt kíván venni Kína tengeri olaj- és gázkészleteinek fejlesztésében is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük