Egy amerikai múzeummal karöltve online családi napot szervezett a Kínai Nagykövetség

Qin Gang, Kína amerikai nagykövete több mint 400 amerikai családhoz csatlakozott a Virtuális Kínai Újév Családi Napon, amelyet az amerikai Kínai Nagykövetség és a Smithsonian American Art Museum közösen szervezett.

Február 5-i videóüzenetében Qin újévi üdvözletet küldött a hallgatóknak, majd a 2022-es pekingi téli olimpiáról is beszélt.

A világ minden tájáról érkezett sportolók, köztük a Team USA tagjai „a legjobb teljesítményüket nyújtják, miközben Kínában ünnepelhetik a holdújévet” – mondta a nagykövet.

Stephanie Stebich, a Smithsonian American Art Museum igazgatója köszönetét fejezte ki a Kínai Nagykövetségnek, hogy támogatták a nyolcadik alkalommal megrendezett Családi Napot, és elmondta, hogy a jövőben még sok közös kulturális program megvalósítását tervezik.

A kínai nagykövetség az online rendezvényre a Pekingi Operáról, a hagyományos kínai papírvágásról és az agyagmodellezésről szóló videókkal készült.

A helyi amerikai kínai művészeti csoportok az oroszlántáncról, a kínai diabolo játékról és a kalligráfiáról készítettek és osztottak meg videókat, így a közönség gazdag programkínálatból válogathatott az online eseményen.

A Smithsonian Institution részét képező Smithsonian American Art Museum a világ legnagyobb amerikai művészeti gyűjteményének ad otthont.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük