Szocsou támogatja az az elektronikus információs ipar részére történő innovációs klaszter létrehozását

A kelet-kínai Csiangszu tartományban található Szucsouban kedden konferenciát tartottak az elektronikus információs ipar részére történő innovációs klaszter felépítésének népszerűsítésére.  Az eseménnyel egyidőben elindult az AU Optronics Corporation (AUO) alacsony hőmérsékletű poliszilícium (LTPS) projektje is.

A konferencián összesen 129 milliárd jüan (mintegy 20,28 milliárd dollár) összbefektetéssel, 150 jelentős elektronikus információs projektet írtak alá vagy indítottak el, amelyek többek között olyan területeket érintenek, mint az 5G kommunikáció, a chipek, vagy az intelligens terminálok.

Szocsou az elmúlt években rengeteg erőfeszítést tett az elektronikus információ fejlesztésének támogatására. A hatékony projektvezetésnek, a szakpolitikai támogatásnak és az innováció ösztönzésének köszönhetően az iparág az elsők közé nőtte ki magát a városban, több mint egybillió jüan éves eredménnyel.

2021-ben Szocsou elektronikus információs iparának bruttó termelési értéke elérte az 1,16 billió jüant, ami 10,8 százalékkal magasabb az előző évi értéknél. A város jelenleg 1271, ipari vállalkozásnak és 62 tőzsdén jegyzett vállalkozásnak ad otthont az elektronikus információs szektorban.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük