Jujiban zavartalan nemzetközi kereskedelem az ünnepi időszak idején

A dél-kínai Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület, Pinghsziang városában található Juji kikötője mindig nagy forgalmat bonyolít le a Tavaszi Fesztivál ideje alatt.

A kikötő a Kínát az ASEAN országokkal összekötő szárazföldi útvonal mentén fekszik. Forgalmasabb napokon 1300 jármű halad át a kikötő területén és naponta 700 alkalmazott dolgozik itt.

A 2021-es év során a Juji forgalma tovább nőtt és mindkét irányba 402 800 kamion haladt át a kikötőn, mintegy 4,4 millió tonna rakományt szállítva.

A világjárvány megelőzésének érdekében egy speciális zár buborékrendszert került bevezetésre. A határokon áthaladó járműveket alaposan fertőtlenítik, és az importált áruk csak akkor kerülhetnek be Kínába, ha átestek egy úgynevezett nukleinsav-vizsgálaton és fertőtlenítésen.

Az idén januárban hatályba lépett Regionális Átfogó Gazdasági Partnerségi Megállapodásnak (RCEP) köszönhetően Kína lett az ASEAN országok legnagyobb kereskedelmi partnere, így a kikötőben mindkét irányban az áruforgalom növekedésére számítanak.

Az ASEAN országokból származó gyümölcsök szintén Jujin keresztül jutnak be a kínai piacra. „Cégünk számos ASEAN országból származó gyümölcsöt szállít be Kínába, köztük például duriant és sárkánygyümölcsöt is” – mondta Su Yu, a Guangxi Xiangxiang International Logistics Co., LTD. üzemeltetési osztályának vezetője.

„A koronavírus járvány ellenére a vámkezelés Juji kikötőjében viszonylag hatékony maradt” – mondta Su, hozzátéve, hogy a helyi vámhatóságok támogatásával a Kínából érkező áruk négy-öt napon belül Bangkokba szállíthatók.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük