Sanghaj turizmusa felélénkült a Tavaszi Fesztivál ideje alatt

Sanghaj közel 11 millió látogatót fogadott, és több mint 17,7 milliárd jüannyi (mintegy 2,8 milliárd amerikai dollárnyi) bevételre tett szert az idei Tavaszi Fesztivál ideje alatt – közölték a helyi hatóságok vasárnap.

A január 31-től kezdődő hétnapos nemzeti ünnep ideje alatt mintegy 500 kulturális és turisztikai programot kínáltak az érdeklődők számára, amelyeket ősi városokban, múzeumokban, művészeti galériákban és más turisztikai látványosságokban tartottak – közölte a Sanghaji Kulturális és Turisztikai Hivatal.

A helyi múzeumok és művészeti galériák által rendezett online kiállítások és előadások több mint 3,2 millió nézőt és résztvevőt vonzottak.

A Sanghaji Természettudományi Múzeum online kiállításán – amelyet a tigris évének tiszteletére rendeztek – az érdeklődők érdekes tényeket tudhattak meg a tigrisekről és más macskafélékről.

A Tavaszi Fesztivál ideje alatt a sanghaji szállodák átlagos kihasználtsága 40 százalék volt, amely 5 százalékos növekedést jelent a tavalyi ünnepi időszakhoz képest.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük