Ha nincs Shaomai, nincs Hohhot sem

A Shaomai, a Belső-Mongólia Autonóm Régióban található Hohhot városának egyik neves helyi harapnivalója. Ez a finomság most felkerült a Kínai Vendéglátó Szövetség által a közelmúltban közzétett „kínai reggeli listára”

A hohhoti Shaomai tulajdonképpen egy töltött tésztaféle. Egy nagyon vékony, kerek kovásztalan tésztalap, redős szegéllyel. Csak egyfajta töltelék létezik, amely főként apróra vágott vagy darált birkahúsból, mogyoróhagymából és gyömbérből áll. Ez azért is különleges, mert Kína többi régiójában jobban preferálják a sertéshúst. Elkészítése generációról generációra öröklődik és speciális kulináris technikát igényel.

Hohhotban több mint 2600 Shaomai étterem működik. Ezért él az a mondás, hogy „ Ha nincs Shaomai, nincs Hohhot sem”

A régió reprezentatív, élelmiszeripari vállalata, az Inner Mongolia Laosuiyuan Catering Management Co., Ltd. évek óta arra törekszik, hogy a helyi finomságból megkreálják Hohhot mérföldkőnek számító ételét.

A kínai étkezési kultúra egyik kincseként Shaomai nagyban hozzájárul Hohhot kulturális versenyképességének javításához is.

A mérföldkőnek számító finomságra összpontosuló helyi ipari lánc a regionális gazdaságfejlesztést és a vidék revitalizációját is elősegíti.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük