Élénkült Hsziamen kereskedelme a BRICS országokkal

A kelet-kínai tengerparti város, Hsziamen (Fucsien tartomány) BRICS-országokkal folytatott kereskedelme 26,3 százalékkal nőtt éves szinten, és elérte a 76,46 milliárd jüant (körülbelül 10,67 milliárd amerikai dollárt) az idei év első 10 hónapjában a Xiamen Vámhivatal adatai szerint.

A BRICS egy feltörekvő piaci blokk rövidítése, amely Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát foglalja magában. Hsziamen BRICS-országokba irányuló exportja januártól októberig 23,44 milliárd jüan volt, ami 27,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban, a BRICS-országok importja pedig összesen 53,02 milliárd jüant, ami 26 százalékos növekedést jelent.

A város importja és exportja Dél-Afrikával és Brazíliával továbbra is gyors növekedést mutatott. A két országgal folytatott kereskedelme elérte a 11,27 milliárd jüant és a 23,37 milliárd jüant, ami 31,1, illetve 18,8 százalékos növekedést jelent. A jelentősebb importáruk az időszakban fémérc, ásványi homok, szén és lignit, valamint mezőgazdasági termékek voltak. A fő exportcikkek a gépészeti és elektromos termékek, valamint a munkaigényes áruk voltak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük