Textilipari megállapodások

A Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség (RCEP) adta lehetőségek tovább erősítik a kínai textilipar és az RCEP tagországai és régiói közötti együttműködés széles körű kilátásait Sun Ruizhe, a Textilgyártók Nemzetközi Szövetségének (IFTM) elnöke és a Kínai Nemzeti Textilgyár elnöke szerint. .

Ezt a 15. globális textil- és ruházati ellátási lánc konferencián mondta el.

A konferencián összesen 26 nagy projekt 16,6 milliárd jüan összbefektetéssel telepedett le Guigang városában, ahol a konferenciát tartották, és 15 vállalkozás írt alá a kínai  textil- és ruházati divat új területére való letelepedésről, ami további erős támogatást jelent. .

A textilipar az RCEP regionális együttműködésének kísérleti iparága és kulcsfontosságú fejlesztési területe – mondta Sun Ruizhe, hozzátéve, hogy az RCEP régió nemcsak a világ legnagyobb ruhagyártási központjait adja, hanem a világ fontos textil- és ruházati fogyasztói piacaival is büszkélkedhet.

Megjegyzendő, hogy 2021-ben Kína textil- és ruházati exportja az RCEP tagországaiba és régióiba 87,04 milliárd USA dollárt tett ki, ami Kína világ felé irányuló textilexportjának körülbelül 28 százalékát tette ki. Közülük a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) országai és Japán a kínai textilipar fő exportcélpiacai.

Kuanghszi jelenleg 5 nemzeti textil- és ruházati ipari bázissal és több mint 300 nagyszabású textil- és ruhaipari vállalkozással rendelkezik. Délnyugat-Kína legfontosabb ruhagyártó bázisává vált.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük