A nemzetközi befektetők pozitívan értékelik a kínai tőkepiac kilátásait

Számos nemzetközi befektetési cég vagy stratéga a közelmúltban optimistábbá vált a kínai tőkepiac kilátásaival kapcsolatban, tekintettel arra, hogy Kína optimalizálta a COVID-19-re adott válaszát, és kedvezőbb a gazdaságpolitikája.

Kína közelmúltbeli COVID-19-re adott válasza javítja a befektetési kilátásokat – áll a UBS Global Wealth Management friss jelentésében.

“A teljes újranyitás valószínűleg 2023 első negyedévében fog megtörténni, ami jót vetít a középtávú befektetési kilátások szempontjából” – mondta a UBS vagyonkezelési részlege, és Kínát a “legpreferáltabb” kategóriába emelte ázsiai stratégiájában. .

Való igaz, hogy sok nemzetközi befektető egyfajta alkuvadászatként özönlik a kínai eszközök felé – mondta Kevin Csen, a New York-i székhelyű vagyonkezelő cég, a Horizon Financial Group vezető közgazdásza kedden.

A piac nem becsüli meg a kínai politika kiigazításának messzemenő következményeit, és annak lehetőségét, hogy az elhúzódó strukturális ellenszél ellenére robusztus ciklikus fellendülés következhet be – olvasható a Morgan Stanley friss kutatási feljegyzésében.

“Ez nemcsak azt jelenti, hogy az MSCI China abszolút egy részvényre jutó nyeresége és a tőkearányos megtérülés ugrásszerűen meg fog emelkedni, hanem azt is, hogy relatív értelemben még drámaibb elmozdulás látható” – mondták a jelentésben a Morgan Stanley elemzői.

A Morgan Stanley és a Goldman Sachs szerint az MSCI China Index 2023 végére 80 pontra emelkedik a keddi 71,09 pontról.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük