Az örök tavasz városa Kunming

„A kunmingi időjárás következetesen tükrözi a februári és márciusi napokat, míg a virágok állandó virágzása a tavasz esszenciáját idézi” – írta Jang Shen, a Ming-dinasztia (1368-1644) tehetséges költője, akit elbűvölt az elragadó éghajlat.

Kunming, a délnyugat-kínai Jünnan tartomány fővárosa. Egész évben kellemes klímája miatt az „örök tavasz városának” nevezik és mintegy 2300 éves múlttal büszkélkedhet.

ŐRIZD MEG A TERMÉSZETET

A három oldalról hegyek ölelésében fekvő Kunming lélegzetelállító szépségű városként bontakozik ki.

A közeli Diancsi-tó egy hatalmas édesvizű tó, több mint 300 négyzetkilométeren terül el.

A „felföldbe ágyazott csillogó gyöngyként” fenntartott Diancsi-tó Kunming ipari és mezőgazdasági felhasználásának fő vízforrása, és kulcsszerepet játszik a város környezetének egyensúlyában.

A festői szépsége az 1980-as évek végén egy kissé megváltozott, amikor a tó zavarossá vált a belefolyt ipari és háztartási hulladék miatt. A tó felszínét a nitrogént, foszfort és egyéb káros anyagokat tartalmazó szennyvíz beáramlása miatt ekkor kék-zöld algaréteg borította.

A tó védelme érdekében a központi kormányzat és a jünnani tartományi hatóságok egy sor intézkedést hajtottak végre, hogy helyreállítsák elvesztett pompáját.

A korábbi erőfeszítések mára ígéretes eredményeket hoztak, mivel a Diancsi-tó vízminősége fokozatosan javult, és a veszélyeztetett fajok visszatértek a megújult ökoszisztémába.

NYITÁS A VILÁGRA

2021 decemberében kezdte meg működését a Kína-Laosz Railway, a magas színvonalú övezeti és közúti együttműködés mérföldkőnek számító projektje. Az 1035 km-es vasút a kínai Kunmingot köti össze a laoszi Vientiane-nal.

A kunmingi nyitás gyors ütemét látva nem meglepő, hogy idén június 3-ig a vasút 16,4 millió utast és 21 millió tonna árut bonyolított le, ami a kereskedelem és az utazás arany átjárójaként játszott szerepet. .

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük