Az Új Selyemút segít a lokális közösségeknek is

 

Az Új Selyemút Kezdeményezés (BRI) nemcsak hatalmas, hanem kis- és közepes méretű projektekről is szól, amelyek gyakran a legközvetlenebb és leginkább azonosítható hatással vannak az emberek életére, mondta Keith Bennett, a brit 48 Group Club tagja.

A magas színvonalú együttműködés hangsúlyozásával a BRI kis- és közepes méretű projektjei gyakran hozzájárultak a helyi egészségügyhöz, az oktatáshoz, a nők szerepvállalásához – mondta Bennett.

„A szegénységből kihozott emberek pénzt költenek, termékeket vásárolnak, kisvállalkozásokat indítanak… A szegénység enyhítése és a fejlesztés kéz a kézben jár” – mondta.

Bennett azóta követi a kezdeményezést, amióta előterjesztették. A Xinhua-nak elmondta, hogy több, a BRI-vel kapcsolatos nemzetközi konferencián vett részt, amelyek során tanúja volt „a BRI iránti hatalmas nemzetközi támogatásnak és lelkesedésnek”. A COVID-19 világjárvány idején segített egy webinárium megszervezésében a dél-ázsiai országokban folytatott BRI együttműködésről.

„Amit láttunk, az a BRI igazán figyelemreméltó fejlődése az elmúlt tíz évben” – mondta

Észrevette, hogy a világ országainak több mint háromnegyede ilyen vagy olyan módon csatlakozott a BRI-hez. Még azokban az országokban is, amelyek hivatalosan nem csatlakoztak a BRI-hez, továbbra is nagy az érdeklődés az üzletemberek frontján.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük