Tibet turizmusa

Tibet autonóm régiójának fővárosában, Lhászában  megkezdődött az 5. China Xizang Turisztikai és Kulturális Expo, amelyen bemutatták a térség egyedülálló turisztikai és kulturális erőforrásait, miközben a kereskedelmi és gazdasági együttműködés erősítésére törekedtek.

Az eseményen összesen 612 hazai és külföldi vállalkozás vett részt, köztük 75 cég Thaiföldről, Kambodzsából, Nepálból és Bhutánból.

A Kínai Turisztikai és Kulturális Minisztérium és a tibeti regionális kormány által szervezett turisztikai és kulturális kiállítás háromnapos.

A vásáron hattal több ország vesz részt, mint az előző alkalommal, a kiállításon pedig 19 kategóriában közel 10 000 terméket mutattak be, köztük szórakoztató elektronikai cikkeket, kézműves termékeket és helyi specialitásokat.

A nemzetközi turisztikai és kulturális kiállítás célja egy professzionális és nemzetközi kiállítási platform felépítése, amely bemutatja Tibet ökológiájának, kultúrájának és történelmének szépségét.

Az átlagosan 4000 méteres tengerszint feletti tengerszint feletti magassággal rendelkező régió állandó lakossága 2022 végére 3,64 millió fő volt.

A régió GDP-je 2022-ben meghaladta a 213 milliárd jüant (30 millió dollár), a városi és vidéki lakosok egy főre jutó rendelkezésre álló jövedelme pedig elérte a 48 753 jüant, illetve a 18 209 jüant.

2022-ben Tibet körülbelül 30 millió belföldi és külföldi turistát fogadott, ami mintegy 40 milliárd jüan turisztikai bevételt generált.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük