A Kínai Gazdasági Információs Szolgálat jelentése

A Kínai Gazdasági Információs Szolgálat (CEIS) kiadott egy jelentést a Belt and Road Initiative (BRI) keretében 2013-tól 2022-ig tartó gazdasági és kereskedelmi együttműködésről, amely már elérhető a Xinhua Silk Road Database-ban (https://en.imsilkroad.com/login). ).

A CEIS a Xinhua News Agency gazdasági információs üzletágának integrált irányításáért és működtetéséért felelős fő szerv, a jelentést pedig a Xinhua Silk Road csapata állítja össze a CEIS keretében. A Xinhua Silk Road egy információs szolgáltatási platform, amely 2015-ös indulása óta szolgálja ki a Belt and Road Initiative globális résztvevőit teljes dimenziós és egyablakos hírszolgáltatások, információs termékek, tanácsadás és agytröszt szolgáltatások révén.

A jelentés szisztematikusan bemutatja Kína és a Belt and Road országok közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködést a Belt and Road kezdeményezés előterjesztése óta, valamint részletes adatokkal elért gyümölcsöző eredményeket, beleértve az árukereskedelmet, a szolgáltatáskereskedelmet, a közvetlen külföldi befektetéseket. , tengerentúli együttműködési parkok stb. Betekintést nyújt a BRI keretében folytatott kereskedelmi és gazdasági együttműködés kilátásaiba is.

A jelentés szerint 2013 és 2022 között Kína árukereskedelme a Belt and Road országaival 1,04 billió amerikai dollárról 2,07 billió amerikai dollárra nőtt, az elmúlt 10 év összesített kereskedelmi értéke pedig elérte a 13 billió dollárt. átlagos éves növekedési üteme 7,1 százalék, a kínai teljes áruforgalomban való részesedés 25 százalékról 32,8 százalékra emelkedett.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük