Kínai elektromos buszok Cipruson

A ciprusi tömegközlekedés öt új, kínai gyártású elektromos buszból álló flottát állított ki, hogy tisztább és környezetbarátabb közlekedési lehetőségeket kínálhasson a Földközi-tenger szigetén.

A Yutong kínai autógyártó által épített akkumulátoros egyszintes járművek 12 méter hosszúak, és 85 utas befogadására alkalmasak, ülve és állva, köztük négy elsőbbségi üléssel és hat összecsukható üléssel.

„Ezek a buszok egészen különlegesek” – mondta Alexandros Kamberos, a CPT üzletfejlesztési vezetője  „Teljesen elektromosak, USB-töltőkkel vannak felszerelve, és 5G internetkapcsolatot biztosítanak.”

Az új, kerekesszékkel is megközelíthető, fenntartható autóbuszok reggeltől estig egy feltöltéssel közlekedhetnek. Feltűnően csendesek is.

A CPT szerint a buszok új korszakot vezetnek be a tömegközlekedésben a szigeten.

„Az, hogy elektromos buszok közlekednek a városban, egy lépést jelent azon küldetésünk felé, hogy 2050-re elérjük a nulla szén-dioxid-kibocsátást” – mondta Alexis Vafeades közlekedési, kommunikációs és építési miniszter.

„Alig várjuk, hogy láthassuk ezt az új buszparkot Ciprus utcáin” – mondta Efi Xanthou, a Ciprusi Zöldek-Polgárok Együttműködésének belügyi bizottságának koordinátora a Xinhua-nak. „A károsanyag-kibocsátás és a zajszennyezés jelentős csökkenése mellett nagyon boldog vagyok, hogy a felhasználók kényelmesen utazhatnak ezekben a továbbfejlesztett járművekben.”

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük