Erenhot a szárazföldi gyümölcs kikötő

Erenhot, a kínai-mongóliai határ legnagyobb szárazföldi kikötője a helyi szokások szerint az idei év első hat hónapjában megduplázta Mongóliába irányuló gyümölcs- és zöldségexportját mind mennyiségben, mind értékben.

Erenhot vámhatósága közölte, hogy az időszak alatt az export összesen 55 000 tonnát tett ki, 100 millió jüan (mintegy 14 millió amerikai dollár) értékben.

Körülbelül 714 km-re a mongol fővárostól, Ulan Batortól, az észak-kínai Belső-Mongólia autonóm régióban található Erenhot kikötőben szállítják Mongólia gyümölcs- és zöldségimportjának nagy részét.

Amióta a kikötő 2018-ban elindította a mezőgazdasági termékek „zöld csatornáját” a két ország között, közel 422 000 tonna gyümölcsöt és zöldséget exportáltak Kínából Mongóliába, több mint 600 millió jüan értékben.

A belső-mongóliai Erenhot városában található Haogang gyümölcs-, zöldség-, gabona- és olajimport és -export park vállalat átlagosan napi 20 konténert tud megtölteni körülbelül 500 tonna gyümölccsel, zöldséggel és napi szükségleti cikkekkel Mongóliába.

Feng Csigang, a cég vezetője elmondta, hogy a Kínában megtermelt gyümölcsök és zöldségek minőségüknek és változatosságuknak köszönhetően az évek során egyre népszerűbbek a mongol lakosok körében. A kikötő zöld exportcsatornája is elősegítette a kereskedelmet, miközben biztosította az áruk frissességét és ízét – mondta Feng.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük