Egy szenegáli újságíró tapasztalásai Kínáról

A FISU Egyetemi Világjátékok alkalmat kínálnak Kína nyitottságának és vendégszeretetének bemutatására a világ felé – mondta egy szenegáli újságíró a Hszinhua-nak adott interjújában.

Diacounda Sene, a Nemzetközi Sportsajtó Szövetség tagja, aki 2011-ben a kínai Sencsenben megrendezett 26. Universiaderól tudósított, azt mondta, lenyűgözte az átalakulás, amelyet legutóbb, 12 évvel ezelőtti látogatása óta tapasztalt.

„A játékszervezés színvonala itt elképesztő” – mondta Sene a Fő sajtóközpontra utalva.

Az újságírónő méltatta a rendezvényen a korszerű létesítményeket és technológiát, valamint a kiemelkedő szolgáltatásokat, különös tekintettel a médiaközponton belüli pénzváltóra, amelyet sajtószolgálatban ritkán látott.

„Az itteni létesítmények és szolgáltatások otthonosan érezhetik magukat, és a legjobb munkakörülményeket kínálják” – mondta.

„Az emberek, akikkel Kínában találkoztam, mindig az én nyelvemen próbálnak segíteni és kommunikálni” – mondta, és elismerését fejezte ki a kínai emberek nyitottságáért, valamint hajlandóságukért, hogy befogadják a világot, és meleg fogadtatásban részesítsék az ország minden sarkából érkező látogatót. a földgömb.

A hatalmas népesség és a kínai nép fegyelmezett, szorgalmas természete hozzájárult az ország gyors fejlődéséhez.

„Az egyszerű logika az, hogy 10 ember együtt dolgozik egy közös célért, kétségtelenül erősebb lesz, mint két ember erőfeszítése” – mutatott rá az újságíró a kínaiak szolidaritására.

A kínai kultúra lenyűgözte Sene nagy érdeklődést mutatott a hagyományos kínai viseletek és a kínai festészet, és különösen a kínai tea etikett iránt.

„A minap elmentem egy hagyományos kínai teát tálalni, és nagyon élveztem” – mondta. „Nemcsak a tea íze, hanem a felszolgálás jellegzetes módja is felkeltette a figyelmemet.”

Szívesen látta a pandákat is, Szecsuán tartomány egyik imádnivaló jelképét, amelynek fővárosa Csengdu.

„Én még nem láttam pandát élőben, ezért nagyon várom” – mondta. – Az én hazámban is szeretik az állatot.

Szenegál és Afrika egészének jó barátjaként Kína segített olyan jelentős infrastrukturális projektek megépítésében, mint a vasutak, amelyek javították az afrikai emberek megélhetését – mondta Sene.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük