A Hainan Airlines utasforgalma megugrott

A Hainan Airlines Holding Co., Ltd. (Hainan Airlines), Kína egyik legnagyobb légitársasága, az év első hat hónapjában megugrott az utasforgalom – derül ki a cég évközi jelentéséből.

2023 első hat hónapjában a Hainan Airlines 28,46 millió utast szállított, ami figyelemre méltó, 173,9 százalékos növekedés az előző évhez képest. A Hainan Airlines adatai szerint a vállalat teljes szállítási forgalma is 133,38 százalékkal, 4,62 milliárd tonnakilométerre nőtt éves szinten.

A jelentésből az is kiderül, hogy a vállalat működési bevétele meghaladta a 27,63 milliárd jüant (mintegy 3,85 milliárd amerikai dollárt) az év első felében. A devizaárfolyam-veszteség hatását figyelmen kívül hagyva a Hainan Airlines azt mondta, hogy nyereséges volt az időszakban.

A légitársaság nemzetközi útvonalain is jelentős fellendülésről számolt be, a legfontosabb működési adatok pedig figyelemreméltó növekedést mutattak. Személyszállítási volumene 2280,23 százalékkal, árbevétele 1475,05 százalékkal nőtt éves szinten.

Augusztus 30-ig a Hainan Airlines idén több mint 100 regionális és nemzetközi útvonalat üzemeltetett, köztük 31 külföldi városba.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük