Az Új Selyemút és a humanitárius munka

Az Új Selyemút (BRI) segít a helyi infrastruktúra fejlesztésében, számos országban és régióban alapvető szolgáltatásokat nyújt, és hozzájárul a globális humanitárius munkához – mondta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) elnöke.

A BRI egy fejlesztési kezdeményezés, amely kiegészíti a humanitárius munkát, mivel fenntartható módon tudja szolgálni a konfliktusok által érintett embereket – mondta Mirjana Spoljaric, az ICRC elnöke.

Humanitárius szervezetként az ICRC biztosítani akarja, hogy a humanitárius beavatkozások ne legyenek rövid távúak, hanem fenntartható hatásúak legyenek.

„Biztosítanunk kell, hogy azok az emberek, akik elhúzódó konfliktushelyzetekben dolgoznak és élnek, továbbra is részesülhessenek olyan alapvető szolgáltatásokból, mint az egészséges víz és más közjavak” – mondta Spoljaric.

„Vékony a határvonal a fejlesztési segítségnyújtás és a humanitárius segítségnyújtás között ilyen helyzetekben, és itt kell a fejlesztési szereplőkkel kiegészítve dolgoznunk” – mondta.

Az éghajlatváltozás óriási, súlyosbító hatással van a humanitárius válságra – mondta Spoljaric, aki hozzátette, hogy „ördögi kör” van a szegénység, az erőszak és a klímaváltozás között, amelyek folyamatosan erősítik egymást.

Sok helyen a szegénységet erősíti az eső hiánya – magyarázta, hozzátéve, hogy a konfliktusok a szegénységen felül alakulnak ki, és a konfliktusok gyakran előfordulnak olyan közösségekben, amelyek 80 százalékban a mezőgazdaságtól függenek.

Az ICRC elnöke arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy fogjon össze és tegyen erőfeszítéseket a vízhiánytól, a csökkenő erőforrásoktól és a növekvő élelmiszer-ellátási bizonytalanságtól szenvedő régiók megsegítésére, hogy fektessenek be megfelelő infrastruktúrába és alkalmazkodási intézkedésekbe az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése érdekében.

A genfi székhelyű szervezet továbbra is erősíti a párbeszédet és az együttműködést Kínával több szempontból is – mondta Spoljaric.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük