Kína-Ausztrália együttműködés

A kínai miniszterelnök és Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök csütörtökön ígéretet tett itt a kétoldalú eszmecserék fellendítésére. Egyetértettek a két ország közötti kapcsolatok fontosságában is.

Kína kész együttműködni Ausztráliával, hogy újraindítsa és újraindítsa a kétoldalú cseréket különböző területeken – mondta Li.

Megjegyezte, a kínai és ausztrál kapcsolatok továbbra is pozitív javulási lendületet mutattak, köszönhetően mindkét fél elmúlt évi összehangolt erőfeszítéseinek.

Li azt is elmondta, hogy a szilárd és stabil Kína-Ausztrália kapcsolat a két nép alapvető érdekeit és közös törekvéseit szolgálja.

Albanese szerint nagyon fontosak az ausztrál-kínai kapcsolatok. Azt is elmondta, hogy az ausztrál felet bátorítja a kétoldalú kapcsolatok előrehaladása.

Ausztrália hajlandó előmozdítani a Kínával folytatott párbeszédet és cseréket a kölcsönös tisztelet szellemében, elmélyíteni az együttműködést olyan területeken, mint a gazdaság és a kereskedelem, kiterjeszteni az emberek közötti és a kulturális cseréket, és megfelelően kezelni a különbségeket, hogy stabil és konstruktív viszonyt építsenek ki. A két ország kapcsolata – mondta.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük