Szardella import Kenyából

Egy 52 tonnás kenyai szardellaszállítmány érkezett szerdán a közép-kínai Hunan tartományba, ezzel kezdetét veszi a kelet-afrikai nemzetből származó kis halak rendszeres, nagyszabású kínai importja.

A szárított szardellat Yueyang városában egy hónapos óceáni és a Jangce-folyón való utazás után kapták meg – közölte a csangsai vámhatóság, amely a halak karanténját és vámkezelését végezte.

Kína júniusban kezdett szardellaimportot Kenyából, és egy 315 kg-os tétel repült Hunanba. A kenyai tisztviselők üdvözölték a történelmi szállítmányt, amiért friss vitalitást juttatott a helyi kék gazdaságba.

A Jinzai Food Group, a hunáni székhelyű snackgyártó cég, amely a szardellat vásárolta, azt mondta, hogy a halból a gyárában népszerű, hunán ízű snacket készítenek. A cég Kenyában gyárat épített a szardella feldolgozására, szárítására és csomagolására, mielőtt elindulna a kínai piacra.

A Changsha Customs közölte, hogy aktívan végrehajtja Kína azon kezdeményezését, hogy „zöld csatornát” építsen az Afrikából származó mezőgazdasági és élelmiszer-import számára, és számos intézkedést hozott a vámkezelés hatékonyságának növelése érdekében.

Hunan az egyik legaktívabb tartomány az Afrikával fenntartott gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok szempontjából, és úttörő a Kína-Afrika együttműködésben. A tartomány Afrikával folytatott kereskedelme elérte a 34,69 milliárd jüant (4,82 milliárd amerikai dollár), ami 18 százalékos éves növekedés az idei év első hét hónapjában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük