Sahara EXPO

Egyiptom éves mezőgazdasági kiállításának nyüzsgő folyosói között a kínai pavilon felkeltette a kíváncsi egyiptomi látogatók figyelmét, akik szívesen fedezik fel a legújabb kínai mezőgazdasági technológiákat.

„Megállapodást kötöttem egy kínai céggel Kantonból, hogy nyersanyagokat importáljak a gyáramba” – mondta Hussien Fathy, egy műtrágyákat gyártó gyár tulajdonosa Egyiptom Iszmailia kormányzóságában a Xinhua-nak.

„Kína nagyon fejlett ezen a területen, és nagy hasznunkra válik a tapasztalatuk, ami segít jó minőségű termékeket biztosítani az egyiptomi gazdáknak” – tette hozzá Fathy.

Azt mondta, nem ez az első alkalom, hogy kínai cégekkel foglalkozik. Az elmúlt évtizedben több kínai céggel kötött partnerséget mezőgazdasági növényvédő szerek és műtrágyák gyártásában. Azt is megjegyezte, hogy a kínai vállalatok bemutatták termékeiket és sztrájkoló üzleteket Egyiptomban, nagy hasznot húztak vállalkozásának.

„Nem kell Kínába utaznom, hogy üzleteket kössek az ottani cégekkel nyersanyagok beszerzésére vagy gyártási technológiák beszerzésére… a kiállítás segít időt és pénzt megtakarítani” – mondta mosolyogva.

Egyiptom fővárosában, Kairóban kedden zárult a 35. alkalommal megrendezett Sahara Expo, más néven Afrika és Közel-Kelet Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás. Ez az esemény kulcsfontosságú platform a mezőgazdaság, az állattenyésztés és az akvakultúra népszerűsítéséhez a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük