Erőteljesen nő a műalkotások- és régiségek piaca Sanghajban

A műalkotások és régiségek piaca Sanghajban erőteljes növekedést ért el, volumene meghaladta a 10 milliárd jüant (1,39 milliárd dollár) – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Fang Sicsong, a ShanghaJ Városi Kulturális és Turisztikai Igazgatóság igazgatója szerint 2022-ben a műalkotások és régiségek piacának kereskedési volumene elérte a 12,85 milliárd jüant, ami 44 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest.

Az adatok szerint a műalkotások és régiségek teljes import- és exportértéke elérte a 10,28 milliárd jüant, ami 61 százalékkal több, mint 2019-ben.

A folyamatos erőteljes növekedés mögött többek között a China International Import Expo (CIIE) és a Shanghai International Artwork Trade Week áll – jegyezte meg Fang.

A CIIE idei hatodik, november 5-től november 10-ig esedékes rendezvényén 19 vállalkozás vesz részt a művészeti és régiségkiállításon, rekord kiállítási területtel.

A CIIE-t követően, az 5. Sanghaji Nemzetközi Műalkotások Kereskedelmi Hete, november 9. és november 13. között, több mint 250 hazai és nemzetközi művészeti intézményt gyűjt össze, az áruk becsült összértéke meghaladja a 10 milliárd jüant.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük