Fellendült az ipari termelés

A fontos gazdasági mutatónak számító kínai hozzáadott értékű ipari termelés 4 százalékkal nőtt éves szinten az idei első három negyedévben – derült ki a Nemzeti Statisztikai Hivatal (NBS) szerdai adataiból. Ez a növekedés az ország ipari termelésének gyorsuló fellendülésének tudható be.

A növekedés 0,2 százalékponttal volt gyorsabb, mint az idei első félévben az NBS szerint.

Csak szeptemberben az ipari termelés 4,5 százalékkal nőtt éves szinten. A növekedés azonos volt augusztushoz képest, és 0,8 százalékponttal gyorsabb, mint júliusban.

Az ipari termelést a legalább 20 millió jüan (körülbelül 2,79 millió amerikai dollár) éves fő üzleti forgalommal rendelkező nagyvállalatok tevékenységének mérésére használják.

A három nagy ágazat, a feldolgozóipar, a bányászat, valamint a közüzemi szolgáltatások termelése és ellátása közül a feldolgozóipar termelése nőtt a leggyorsabban, éves szinten 4,4 százalékkal nőtt az első három negyedévben.

A berendezésgyártás kiemelkedő bővülést könyvelhetett el a feldolgozóiparban, termelése az első kilenc hónapban éves szinten 6 százalékkal nőtt, ami 2 százalékponttal haladja meg a nagyobb ipari vállalkozások összesített kibocsátásának növekedését.

Tulajdonosi bontásban az állami irányítású vállalatok és a részvénytársaságok kibocsátása 4,6, illetve 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a magánszektoré 2,3 százalékkal nőtt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük