Jobb Kína, jobb világ

A „Jobb Kína, jobb világ – a pénzügyi nyitottság és együttműködés fokozása a közös növekedés és a kölcsönös előnyök érdekében” témában  nyílt meg a Financial Street Forum 2023 éves konferenciája Pekingben, Kína fővárosában.

Jin Li, a Kínai Kommunista Párt pekingi önkormányzati bizottságának titkára a konferencián beszédében elmondta, hogy a kínai pénzügyi piac nagy léptékű, teljes potenciáljával, gyors fejlődésével és a reálgazdaság szilárd alapjaival kulcsfontosságú erővé vált a globális szinten tartásban. .

Gongsheng úr, a Kínai Népi Bank (PBOC) kormányzója, valamint az Állami Deviza Adminisztráció (SAFE) vezetője a konferencián elmondta, hogy Kína gyakorlatilag elősegíti a nemzetközi pénzügyi együttműködést, és aktívan részt vesz a globális gazdasági és pénzügyi irányításban. hangsúlyozva, hogy az ország „megfontolt és szilárd lépésekkel” fokozni fogja a kínai valuta nemzetközivé válását.

A kínai gazdaság alapjainak hosszú távon szilárdan kell maradniuk, mivel az új mozgatórugók továbbra is aggregálódnak, és a magas színvonalú gazdasági és pénzügyi fejlődés növekvő lendületet mutat – mondta Li Junze, a Nemzeti Pénzügyi Szabályozó Hatóság (NFRA) vezetője, megjegyezve, hogy az NFRA határozottan előmozdítja a pénzügyi szektor magas szintű megnyitását, hogy több külföldi pénzintézetet és hosszú távú tőkét vonzzon a kínai piacra.

A nyitottság és az együttműködés nagymértékben hozzájárul a növekvő, biztonságos és fenntartható gazdasági jólét előmozdításához a globális gazdaság számos kihívása mellett – mondta Agustin Carstens, a Nemzetközi Fizetések Bankjának vezérigazgatója a konferencián videóüzenten keresztül.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük