Gyorsan bővül a kínai logisztikai szektor

Gyorsabb bővülést regisztrált a kínai logisztikai szektor novemberben – derült ki az iparági adatokból hétfőn.

A Kínai Logisztikai és Beszerzési Szövetség (CFLP) adatai szerint az ország logisztikai piaci teljesítményét nyomon követő index 53,3 százalékon állt a múlt hónapban, ami 0,4 százalékpontos növekedés októberhez képest.

Az 50 feletti érték tágulást, míg az alatta lévő érték összehúzódást jelez.

A CFLP vezető közgazdásza, He Hui elmondta, hogy az ágazat javuló vitalitásról számolt be novemberben, mivel az új kereslet továbbra is emelkedő tendenciát mutatott, és a vállalkozások stabilan várták a jövőbeli növekedést.

A bontásban a logisztikai cégek összforgalmát és új rendeléseit mérő alindexek 53,3 százalékra, illetve 53,4 százalékra emelkedtek, az üzleti várakozásoké pedig jóval 55 százalék felett maradt.

A logisztikai szektorban az állóeszköz-befektetések stabil növekedést produkáltak, az alindex 0,5 százalékponttal emelkedett, a vasúti és multimodális szállítás, valamint a postai ágazat erőteljes növekedésének köszönhetően. A nagyvállalatoknál is emelkedett a munkaerő-kereslet, mivel a foglalkoztatási alindex 1,3 százalékponttal erősödött.

Az idei viszonylag gyenge piac ellenére az elmúlt három hónapban a főindex jobb teljesítményt produkált, mint az első félévben és a tavalyi év azonos időszakában, ami a logisztikai tevékenység további javulását és a szilárdabb pozitív trendet tükrözi – mondta Hu Han elemző. a Kínai Logisztikai Információs Központtal.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük