Kína-Laosz vasút

A Kína-Laosz Vasút két évvel ezelőtti indulása óta növelte szállítási kapacitását és hatékonyságát, ami fellendítette a regionális gazdasági fejlődést – közölte szombaton a kínai vasút üzemeltetője.

A China State Railway Group Co., Ltd. adatai szerint a vasút 24,2 millió utast bonyolított le és 29,1 millió tonna árut szállított szombatig.

A vasút által lebonyolított havi utasforgalom jelentősen, a működés kezdeti több mint 600 ezerről mára több mint 1,1 millióra nőtt – közölte a vasúttársaság.

A két ország vasúti hatóságai megerősítették a teherszállítási együttműködést is, a napi határon áthaladó tehervonatok száma a kezdeti működési időszak kettőről 14-re emelkedett két évvel később.

A kínai vasút üzemeltetője szerint a regionális logisztika, a tőkeáramlás és a személyzeti kommunikáció könnyebbé vált a vasútnak köszönhetően.

A vasút első üzembe helyezésekor csak mintegy tízféle határon átnyúló árut szállítottak. Jelenleg ez a szám több mint 2700-ra nőtt, beleértve az elektronikát, a fotovoltaikát és az autókat, ami növeli a vasérc és a gumi kitermelését Laoszban.

A Kína-Laosz vasút a Yunnan tartományban található Kunmingot köti össze a laoszi fővárossal, Vientiane-nel. 2021. december 3-án megkezdte működését az 1035 km-es vasút, a magas színvonalú Övezet és Út együttműködés mérföldkőnek számító projektje.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük