Szárnyal a kínai mobiltelefon piac

A Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia (CAICT) adatai szerint a kínai mobiltelefon-szállítások meghaladták a 29,162 milliót októberben, ami 19,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az 5G telefonok 26,435 millió darabbal oroszlánrészt vállaltak az októberi szállításból, ami 35,5 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte a CAICT, az Ipari és Informatikai Minisztérium alá tartozó kutatóintézet.

Az idei év első tíz hónapjában a mobiltelefon-szállítmányok éves szinten 4,2 százalékkal, 230 millió darabra nőttek. Ezek közül az 5G telefonok kiszállítása elérte a 188 millió darabot, ami 8,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Októberben továbbra is a hazai márkák uralták a kínai mobiltelefon-piacot, összesen 18,013 millió darabot adtak ki, ami 7,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban, ami az októberi teljes forgalom 61,8 százalékát tette ki.

Októberben összesen 49 új mobiltelefon-modell jelent meg a hazai piacon, ami 63,3 százalékos növekedést jelent éves szinten – derült ki a CAICT adataiból.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük