Az áfonya a nyerő Linshu megyében

Az elmúlt években a kelet-kínai Santung tartományban található Linshu megyében erőteljesen támogatták az áfonyaipar fejlesztését. Teljes ipari láncot alakítottak ki, amely magában foglalja a nagyüzemi ültetést, a szabadidős szedést, az intenzív feldolgozást és a márkamarketinget.  Ez nagymértékben elősegítette a vidék revitalizálását.

Dahszing város több mint 10 évnyi kutatás és fejlesztés után reformálták meg az áfonyaültetést. A helyi éghajlat és a táj sajátosságai alapján a város korai, közép- és késői érésű áfonyafajtákat termesztett, így a friss áfonya szedési időszaka több mint 3 hónapig tart.

Jelenleg a város áfonyaültetési területe több mint 20 000 mu (körülbelül 1333,33 hektár) területet foglal el. Összesen 7 db termelőbázis épült, több mint 30 áfonyaültetési és -termelő szövetkezet, családi gazdaság telepedett le itt. A város 11 bejegyzett védjegyet birtokol, amelyek megkapták az országos minősítést, a Linshu Blueberry pedig megkapta az országosan híres és kiváló új mezőgazdasági termék tanúsítványt.

Megtudtuk, hogy az áfonyaipar fenntartható és egészséges fejlődésének előmozdítása érdekében Linshu megye egy áfonyaipari lánc közösséget hozott létre az upstream és a downstream interaktív együttműködés megvalósítására. Egy sor mély feldolgozott terméket fejlesztettek ki, mint például gyümölcslé, gyümölcsbor és áfonya-lutein, amelyek közül a Lanze márkájú áfonyabor éves feldolgozó kapacitása elérte a több mint 3000 tonnát, ami nagymértékben javította az áfonyaipar hozzáadott értékét.

Ezen túlmenően, az áfonya-szedési szezon lehetőségét kihasználva, Linshu megye 7 egymást követő évben rendez áfonyaturizmust és kulturális fesztivált, amely a helyi kulturális turizmus fejlődését mozdította elő.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük