Kínai híd épült Dél-Szudánban

A közelmúltban elkészült Jur folyó hidat, más néven Clement Mboro hídat a héten adta át a dél-szudáni kormánynak a kínai nagykövetség.

A Nyugat-Bahr el-Ghazal államban található új híd tervezett hossza 240 méter, szélessége 14 méter, és összesen 1480 métert ível át.

Simon Mijok Mijak utak és hidak minisztere a Dél-Szudán fővárosában, Jubában tartott átadási ceremónián kijelentette, hogy a kínai Tianyuan Company Limited által 2021 óta épített modern híd „a Kína közötti igaz, megingathatatlan barátságunk szimbóluma lesz Dél-Szudánban.”

Eközben arra kérte a kínai kormányt, hogy továbbra is finanszírozza az ország fontos infrastruktúrájának fejlesztését, hozzátéve, hogy szeretnék, ha kínai vállalatok részt vennének egy hatalmas folyosó építésében, amely összekötné Dél-Szudánt Etiópiával és Dzsibutival.

Sarah Cleto Hassan, Nyugat-Bahr el Ghazal állam kormányzója elmondta, hogy a Clement Mboro híd nagyon fontos szerepet fog játszani a béke előmozdításában és a biztonság javításában az egész országban.

„Dél-Szudánban óriási szükség van az infrastruktúra fejlesztésére, de ez nem biztos, hogy megtörténik az ország stabilitása nélkül. Mindig is úgy tűnt, hogy a hidak az emberi társadalom legerősebb és legfontosabb szimbólumai, a kapcsolat, az együttműködés és a harmónia szimbólumai.” – mondta Hassan.

A kormányzó szerint az utak és hidak építése elősegíti a fenntartható békét és hozzájárul az ország gazdasági fejlődéséhez.

Ma Csiang dél-szudáni kínai nagykövet elmondta, hogy a közlekedési ágazat, ha megfelelően fejlett, alapvető és stratégiai szerepet játszik a gazdasági és társadalmi fejlődés előmozdításában.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük